Lippukunta

Aurinkovuoren vartijat ry

Aurinkovuoren vartijat ry on Asikkalassa toimiva lippukunta. Kolo eli lippukunnan kokoontumispaikka on Vääksyn nuorisoseuran talon yläkerta. Lippukunnan johtajana toimii Emmi Mattsson. Lippukunnalla on eräkämppä Valkki.

Taustayhteisönä lippukunnallamme on seurakunta. Jäsenmaksuna on SP:n jäsenmaksu n. 50-60€

Huivi, huivimerkki ja huuto

AVV:läiset käyttävät sinistä partiohuivia. Huivia käytetään kaikissa partiotilaisuuksissa. Huivin kärjessä on huivimerkki. Huivimerkkissä on valkoisella taustalla vihreä vuori, jonka takana paistaa aurinko. Sama tunnus esiintyy myös lippukunnan lipussa. Kauempaa meidät tunnistaa huudostamme:

"AVV rehu rehu rehu, turhaan emme kehu kehu kehu!"

Lippukunta lehti

Lippukunta aikoinaan julkaisi lehteä nimeltä Lehva. Nimen historia juontaa vuoden 1991 lippukuntien yhdistymisestä, jolloin lippukuntalehdistä Leuku ja Kahva yhdistyi Lehva. Lehva on viimeksi ilmestynyt n. 5 vuotta sitten, joten käytännössä se on jo kuopattu media.

Historiaa

AVV on perustettu vuoden 1952 tuntumassa, tosin tarkka aika on hämärän peitossa ja myös pienoinen kiistelynaihe. Tarkempaa tietoa lippukunnan historiasta ei ole kerätty. Lippukunnan arkistoista löytyy vanhoja vartioiden kokouspäiväkirjoja. Vuodesta 1991 lähtien lippukunta ollut sekalippukunta, kun poikalippukunta Aurinkovuoren Vartijat ry ja Vääksyn Partiotytöt yhdistyivät yhdeksi lippukunnaksi.